Livsstil   Tips og triks
av Team Livsstil | 09 febr. 2019

7 forskjellige madrass-typer du bør vite om

types of mattresses

Har lange, rastløse netter blitt en del av din nattlige rutine, kan det være på tide å skaffe seg en ny madrass. Før du starter letingen, bør du finne den riktige madrass-typen for deg, da dette vil gjøre shoppingen lettere. Denne listen bestående av syv forskjellige madrass-typer, vil hjelpe deg i søken etter bedre søvn.

Memory foam

Først på listen er memory foam-madrasser. Disse madrassene passer best for folk som har en tendens til å sove på siden, da memory foam-madrassen vil forme seg etter kroppen din. Memory foam-madrasser passer perfekt for de som trenger litt ekstra støtte for å sovne. En annen stor fordel med å sove på en slik madrass er at den er satt sammen av flere lag med skum, som hindrer den fra å synke sammen i midten. Dette vil gjøre så du slipper å snu madrassen din en gang i måneden, da den fortsatt vil være fyldig og gi deg støtte.

Gel

I likhet med memory foam-madrasser, gir også gel-madrasser kroppen din kjempegod støtte mens du sover. En annen nyttig funksjon disse madrassene har, er at de sprer kroppens varme bedre enn en skummadrass. For folk som har en tendens til å bli varme i løpet av natten, kan en gel-madrass være den perfekte løsningen.

Overmadrass

En overmadrass er den beste løsningen for sovende som liker en myk og polstret søvnopplevelse. En slik madrass er et ekstra mykt lag som legges på toppen av din innerspring-madrass, og den vil gi støtte til hofter, skuldre og rygg.

Innerspring

Denne typen madrass er best for de som foretrekker en fast og jevn støtte. Hvor fast og jevn den støtten blir, avhenger av antall fjærer inne i madrassen. Disse madrassene er supre for folk som sover på ryggen eller magen.

Vannseng

En vannseng-madrass er full av vann, og her er det vannet som bestemmer fastheten, istedenfor fjærer. Disse madrassene har ofte et lag med myk skumpolstring på toppen for å gi den sovende ekstra støtte. Vannsenger kan enten ha et friflyt-system, der vannet flyter fritt under kroppen din, eller et system med begrenset flyt, for å gi deg stabilitet mens du sover.

Luftseng

Disse madrassene har mye til felles med vannsengmadrasser, men har luft som sin støtte-komponent. Luftsenger lar deg bestemme fastheten til madrassen ved enkelt å legge til eller å fjerne luft. Dette er ofte den beste madrassen for par, da noen luftmadrasser lar deg justere luftmengden på begge sider av madrassen. Dette gir dere en søvnopplevelse skreddersydd for deg og din partner.

Lateksmadrass

Lateksmadrasser har et konsept som ligner på memory foam-madrassene. Forskjellen er at disse madrassene bruker lateksskum istedenfor memory-skum. Lataksmadrasser har en mindre tetthet i forhold til madrasser med memory foam, og de er også mye kjøligere. Disse madrassene er ideelle for alle sovende, da de er så allsidige.

Når du leter etter en ny madrass er det viktig å tenke over hvordan du pleier å sove, og hvor mye støtte du har behov for gjennom natten. Å gå til anskaffelse av en ny madrass er et stort innkjøp og kan ha en stor innvirkning på livet ditt. Vi håper denne listen har gjort søket etter den riktige madrassen for deg, mye lettere.

Finn madrasser her.